RSS
Language:

How to: fingermaling

This entry was posted on Apr 04 2011

I forbindelse med vores SAINT projekt skulle vi bruge en fingermaling til vores prototype (se mere om projektet på SAINT siden).
Da vi ønskede at gøre brug af en vandbaseret, ikke giftig, fingermaling til vores malingdispensere, og da vi ikke lige kunne finde en sådan til rimelige penge i butikkerne, valgte vi at lave vores egen fingermaling.

Opskriften lyder som følger:

Ingredienser:

Til basen:
Maizena mel eller lignede middel der kan bruges til jævning. (Til vores projekt har vi brugt en billig sovsejævning fra ALDI.)
Vand
Sukker (1 tsk pr. 200 ml)
Glycerin el. sæbe (1 spsk. pr. 200 ml )
Evt. en smule sukker
Atemon

Vandfarver i brikker – anden vandbaseret farve kan sagtens bruges, men brikkerne kan være at foretrække pga. prisen (vi købte vores i Søstrene Grene)

Tilberedning:

Bruges vandfarve i brikker skal disse granuleres eller opløses i vand, således at der ikke kommer klumper i malingen. Vi valgte at opløse brikkerne i vand og har erfaret at det tager omkring 3 døgn for relativt store brikker at gå i opløsning og at man skal ryste opløsningen med jævne mellemrum for at brikkerne kan opløses.

Basen i vores fingermaling består af en simpel jævning – nærmest som når du laver sovs. Afhængigt af den mængde fingermaling som man ønsker at fabrikere, piskes maizenamel og vand og sukker sammen. Dette bringes i kog under kraftig piskning så alle klumper udjævnes. Ønskes en anden konsistens, kan man tilsætte mere jævning eller vand undervejs. NB: vi har erfaret at konsistenen ændrer sig og bliver mere fast under afkøling. Sukkeret synes at påvirke malingens glans.
Der tilsættes yderligere en smule glycerin eller sæbe samt atemon hvis man ønsker at gemme malingen i længere tid.

Malingen bør omrøres under afkøling således at den ikke sætter sig og bliver til en geleklump.

Resultatet bliver som følgende:

Post a Comment